top of page
חיפוש

אנחנו במעלה הזרם

במהלך מסעם המפרך במעלה הנהרות וההרים יכולים דגי סלמון לשחות 1,400 ק"מ נגד זרמים חזקים, לזנק במפלים שוצפים בגובה 4 מטרים ולהעפיל לגובה של יותר מ-2 ק"מ. הסיכונים לאורך המסע הם דובים ענקיים הלוכדים אותם לטרף בשעה שהם מזנקים ועפים באוויר למעלה, אל מעל המפל. במהלך מחזור חייהם יש שיעברו את ההרפתקה פעמיים או שלוש פעמים [2][1].

כשחשבתי באיזה שם נכון לקרוא למיזם החדש שלי, היה לי ברור ש"במעלה הזרם" היא פשוט האפשרות הנכונה. כשזה זה - זה פשוט זה. אני מוצא את הסיפור של דגי הסלומון רומנטי וקסום - הידיעה שיש לו מקום בטבע כמו נותנת אישור לכך שגם אם המסע נראה קשה ומסוכן - הרי שיש מטרות שבשבילן "שחייה במעלה הזרם" היא בהחלט הדבר הנכון לעשות [3].

מי הם אלה השוחים במעלה הזרם? השוחים במעלה הזרם הם אלה המיוחדים, היוצאים מהכלל. הם חדורי מוטיבציה ואמונה, המוכנים ללכת אחר מטרה, גם היא נראית בלתי אפשרית או כזו שאינה ברת השגה. הם אלה המוכנים למרות הסכנות שבדרך להתחבר לחלום ולחזון, ולסלול את הדרך אליהם עם תחושת שליחות חזקה. גם אם הם עלולים להיסחף חזרה בזרם, או במקרה הגרוע יותר להפסיד נכס גשמי, פיזי או רוחני - המסע ושיעורי החיים שילמדו לאורך הדרך הם נכסים משמעותיים לא פחות עבורם. הם אלה שעל מנת להגיע אל מחוז חפצם היו צריכים להתגבר על הפחד, לבצע קפיצה מחשבתית, לפתח יכולות אלתור, להיות נכונים להיכשל בניסיונם, חדורי אמונה ביכולתם ונכונות דרכם, לעיתים נדרשים להפגין יכולת הובלה ומנהיגות.

השוחים במעלה הזרם הם אלה המבינים שבעצם אין דרך אחרת עבורם, והם אכן יוצאים מהכלל בדרכם. הם אלה שיאמרו לאחר שהגיעו אל יעדם – "הייתי עושה את כל זה מחדש", ואכן יוצאים אל המסע הבא.

מה בין שחייה במעלה הזרם לאימון אישי? רבים מאיתנו רוצים לצאת לדרך, מזהים מכשול קשה, ולרוב נרתעים מלקחת את הצעד הבא. יש שרוצים לחדד את המטרה אליה יחתרו, הנכונה עבורם. יש כאלה ששינוי מחשבתי יאפשר להם לראות את התמונה בצבעים אחרים ויאפשר להם להתמודד עם אתגר. יש מי שיחפש את העוצמות שבתוכו על מנת לבצע את הקפיצה אל מעבר למפל, ויש מי שרוצה אבל פשוט לא יודע כיצד. כל אחד ואחת מאיתנו הוא יוצא מהכלל בדרכו שלו. התהליך האימוני עוזר לנו להיות כאלה, לוקח אותנו במעלה הזרם ומאפשר לנו להגיע אל המטרה עם תחושה חזקה של משמעות ומימוש עצמי.
---
[1] דגי הסלומון הם מהנודדים הגדולים של הטבע. כשהם מתבגרים, שוחים הדגים במעלה הזרם וחוזרים אל אותו הנחל שבו נולדו כדי להטיל ביצים.
[3] אני מוצא הבדל משמעותי בין שחייה במעלה הזרם לזו המתבצעת כנגד הזרם. השתיים אינן שקולות, ולזו האחרונה לפעמים קונוטציה שלילית שאני מתרחק ממנה.

 
 
 

Комментарии


Post: Blog2_Post
  • LinkedIn

©2022 by במעלה הזרם | Upstream

bottom of page